Franjes

Dit is een: Acrylverf op papier, titel: 'Franjes' kunstwerk vervaardigd door: Thea Bentvelzen

Dit schilderij van Thea Bentvelzen kunt u helaas niet meer kopen. Kijkt u gerust bij één van de andere schilderijen van Thea Bentvelzen.

Franjes
Franjes
Artikel nr.30774
Schilderij:Franjes
Biografie/Kunstenaar:Thea Bentvelzen
Afmeting (BxHxD):51 x 21 x 2 cm
Onze prijs:€ 180,-
Galerieprijs:€ 235,-
Jaartal:2014
Oplage:1 / 1
Met lijst:Ja
Echtheid cert.:Ja
Techniek:Acrylverf op papier

Door op het schilderij te klikken kunt u de afbeelding vergroten en met een door uzelf te bepalen achtergrondkleur bekijken.

als e-card versturen »»

Over dit schilderij: Franjes

X

Thea Bentvelzen

Thea Bentvelzen

Thea Bentvelzen. 03-10-1953 - 21-09-2016

 Onder alle omstandigheden een vrouw met meerdere facetten: partner, moeder, oma, creatieve duizendpoot, meditatiedocente en schrijfster. Het maakt niet uit in welke hoedanigheid ze ergens aanwezig was, ze bleef altijd vrouw en zo wilde ze zich ook laten zien. Ze was een echte weegschaal, geboren op 8 oktober 1953. Het wikken en wegen van de waag was haar eigen en heel herkenbaar binnen haar sterrenbeeld, net als het creatieve en het zoeken naar harmonie. Achteromkijken moet je niet te vaak doen maar af en toe is het leuk  te zien welke weg je hebt afgelegd om op dit punt van te komen. Diverse mijlpalen markerde haar route: het eerste boekje, van pastelwerken naar acryl schilderingen, de verkoop van haar eerste beeldhouwwerk, uitbreiding van de bezigheden met hout, keramiek en etsen, het delen van haar plezier met partner Ad en cursisten en tenslotte de opzet van een eigen galerietje in de achtertuin onder de naam: Kunst en Brocjes.

De schilderijen die hier te koop staan zijn bijna allemaal gemaakt met acrylverf maar pastelkrijt was voor haar ook een heel prettig materiaal om mee te werken. Over het algemeen begon ze altijd spontaan te werken, niet met een vooropgezet idee in het hoofd. De kleuren vormen een tapijt waaruit vormen ontstaan die later geaccentueerd worden.