Vrouw in geel

Dit is een: Zeefdruk hand gesigneerd, titel: 'Vrouw in geel' kunstwerk vervaardigd door: Jacqueline Schäfer

Vrouw in geel
Vrouw in geel
Artikel nr.30192
Schilderij:Vrouw in geel
Biografie/Kunstenaar:Jacqueline Schäfer
Afmeting (BxHxD):95 x 110 x 4 cm
Onze prijs:€ 625,-
Galerieprijs:€ 800,-
Jaartal:2003
Oplage:78 / 99
Met lijst:Ja
Echtheid cert.:Ja
Techniek:Zeefdruk hand gesigneerd
Onderwerpen:Mensen, Vrouwen

Door op het schilderij te klikken kunt u de afbeelding vergroten en met een door uzelf te bepalen achtergrondkleur bekijken.

dit schilderij kopen »»

als e-card versturen »»

Over dit schilderij: Vrouw in geel

Ingelijste met passe partout en achter glas zeefdruk van kunstenares Jacqueline Schäfer uit 2003 met als titel VROUW IN BLAUW. De zeefdruk bestaat uit een oplage van 99 stuks en het beeldformaat is 63 x 80 cm. Het kunstwerk kan niet per post worden verzonden wegens glasbreuk. Afhalen in Laren Gelderland of per koerier tegen meerprijs bezorgen is wel mogelijk

X

Jacqueline Schäfer


Jacqueline Schäfer woont en werkt in Amsterdam. Daar deed zij ook in 1989 eindexamen aan de Gerrit Rietveld Academie. Tot dat moment was het schilderen toch vooral iets wat zij voor zichzelf deed en slechts met weinig anderen deelde. Een expressiemiddel. Toen ze ontdekte dat het ook een communicatiemiddel was gaf dat het schilderen voor haar een extra dimensie. Tijdens haar studie ging ze op zoek naar een vormentaal die bij haar paste. Ze vond er haar eigen stijl en ontwikkelde die door de jaren heen. Door het spel van duidelijke vormen, heldere kleuren en sterk gedefinieerde, zwarte contouren onderverdeeld in harmonieuze kleurvlakken is haar werk nu zeer herkenbaar..Ze heeft gekozen voor het figuratieve, maar niet realistische beeld. Ze creëert een wereld waarin de vormen van haar figuren herkenbaar en zeer eigen zijn. De thema`s van haar schilderijen variëren van vrolijke, vreemde fantasievogels, statische en ingetogen stillevens tot vrouwelijke naakten. Die laatsten verbeelden vooral haar eigen gevoelens en stemmingen en zijn in die zin dan ook bijna zelfportretten te noemen.Sinds 2004 maakt de kunstenares ook beeldjes van o.a. de Vreemde Vogels. Voor haar is dit een nieuwe artistieke uitdaging die ze in de toekomst, naast het schilderen nog verder hoopt te ontwikkelen. Uit al haar werk spreekt duidelijk Schäfers heldere en positieve liefde voor het leven in een complexe moderne maatschappij.