Look Lady

Dit is een: Acrylverf op doek, titel: 'Look Lady' kunstwerk vervaardigd door: Jacob Kanbier

Dit schilderij van Jacob Kanbier kunt u helaas niet meer kopen. Kijkt u gerust bij één van de andere schilderijen van Jacob Kanbier.

Look Lady
Look Lady
Artikel nr.70136
Schilderij:Look Lady
Biografie/Kunstenaar:Jacob Kanbier
Afmeting (BxHxD):33 x 41 x 2 cm
Onze prijs:€ 85,-
Galerieprijs:€ 130,-
Jaartal:2004
Oplage:1 / 1
Met lijst:Nee
Echtheid cert.:Ja
Techniek:Acrylverf op doek
Kleuren:Blauw, Bruin, Geel, Oranje, Rood, Wit, Zwart
Onderwerpen:Figuratief, Mensen, Naakt, Vrouwen

Door op het schilderij te klikken kunt u de afbeelding vergroten en met een door uzelf te bepalen achtergrondkleur bekijken.

als e-card versturen »»

Over dit schilderij: Look Lady

X

Jacob Kanbier

Jacob Kanbier


Na het voortgezet onderwijs (mavo - vwo), volgde Jacob Kanbier in 1985 een kort verblijf aan de kunst-academie in Amsterdam. Het "kunstonderwijs" kon hem niet inspireren. De verscheidene technieken heeft Jacob Kanbier zich grotendeels zelf eigen gemaakt. Jacob Kanbier zijn "grote voorbeelden" zijn Willem de Kooning en Jean-Michel Basquiat. Hieruit vloeiend geeft hij aan dat zijn "voorliefde" uit gaat naar zijn "ruige" werk, dat Jacob Kanbier als het ware in een explosie met handen en penseel creëert. Al in 1987 had Jacob Kanbier een solo-expositie in het Stedelijk Museum De Lakenhal in Leiden. Ook treed hij dat jaar op in een action-painting show bij Boulevard of Broken Dreams in Amsterdam, samen met Herman Brood, Jules Deelder en Simon Vinkenoog. In 1989 presenteert Jacob Kanbier in het Stedelijk Museum in Amsterdam het "Manifest Neosymbolisme". De schilderijen van Jacob Kanbier mogen zich steeds meer verheugen op internationale interesse en zijn in toenemende mate terug te vinden in menig belangrijke kunstcollectie, iets wat duidelijk is te zien in de prijsontwikkeling. Schilderijen van kunstschilder en beeldend kunstenaar Jacob Kanbier bevinden zich in de collectie van HM Prinses Juliana, ZKH Prins Willem-Alexander, HKH Prinses Maxima, Gebouw van de Eerste Kamer aan het Binnenhof in Den Haag, het Stedelijk Museum de Lakenhal te Leiden, Wim Kok, Hedy d'Ancona, Rob Kamphues, Felix Rottenberg e.v.a. Ook is het mogelijk dat u Jacob Kanbier aantreft in het atelier van AaartNL waar hij een enkele keren werken maakt voor deze kunst website.


Biografie downloaden
Download biografie als pdf »»