Meerzicht

Dit is een: Olieverf, titel: 'Meerzicht' kunstwerk vervaardigd door: Casper Bentsink

Dit schilderij van Casper Bentsink kunt u helaas niet meer kopen. Kijkt u gerust bij één van de andere schilderijen van Casper Bentsink.

Meerzicht
Meerzicht
Artikel nr.38950
Schilderij:Meerzicht
Biografie/Kunstenaar:Casper Bentsink
Afmeting (BxHxD):160 x 100 x 2 cm
Onze prijs:€ 1450,-
Galerieprijs:€ 1450,-
Jaartal:2012
Oplage:1 / 1
Met lijst:Nee
Echtheid cert.:Ja
Techniek:Olieverf
Kleuren:Blauw, Bordeaux, Geel, Licht groen, Oker, Oranje, Rood, Violet, Zwart
Onderwerpen:Bloemen / Planten, Boot, Consensisme, Gebouwen, Kleurige, Kleurrijke, Landschap, Modern, Mozaïek, Vrolijke

Door op het schilderij te klikken kunt u de afbeelding vergroten en met een door uzelf te bepalen achtergrondkleur bekijken.

als e-card versturen »»

Over dit schilderij: Meerzicht

X

Casper Bentsink

Casper Bentsink

Casper Philippus Bentsink - 13 september 1961 geboren te Zwolle, overleden 25 januari 2019 te Zutphen. Hij kwam eind jaren tachtig in aanraking met de bekende plaatselijk kunstschilder Jan Weijn waarvan hij de begin technieken van het schilderen leerde. Later liet hij zich verder scholen door Jan Wessels uit Hengelo(Ov). Olieverf heeft altijd zijn voorkeur gehad omdat het door de felle kleuren meer uitstraling heeft. In die tijd schilderde hij realistische werken met boerderijen, huisdieren, stillevens en portretten als onderwerp. Sinds 2001 woont hij aan het Westenberg te Lochem, alwaar hij naast zijn woning een atelier en een expositie-ruimte heeft. In 2003 heeft hij zich met name toegelegd op het schilderen van moderne mozaïek-landschappen. In zijn atelier exposeerde hij naast deze werken ook rozen- en tulpen schilderijen, gestalten en gezichten. Het kleurgebruik van zijn werken is heel belangrijk. Dat doet iets met mensen. Mensen willen graag kleur in huis, iets dat bij hun interieur past. Daar komt nog bij dat hij het werken aan vooral de mozaïek-schilderijen als zeer plezierig heeft ervaren. Zo heeft ieder mozaïek-schilderij een eigen karakter. De werken zijn te rangschikken onder zomer-, winterlandschappen en stadsgezichten. Wel moet er evenwicht en rust zijn en de voorstelling moet herkenbaar zijn. Deze schilderijen zijn dan ook zogenaamde blikvangers te noemen.

De inspiratie voor de mozaïek-landschappen haalde hij uit het Achterhoekse landschap waaronder het gevarieerde natuurlandschap rondom Lochem. Foto’s die hij daar maakte fungeren vaak als uitgangspunt voor een schilderij. Een potloodtekening op het doek, een eerste invulling in acryl en vervolgens de afronding met 3 lagen olieverf. CAsper Bentsink heeft ook gesigneert met VB.Mozaïkwerk is een veeleisende schildertechniek. Om een gemiddeld werk te kunnen realiseren was een totaaltijd nodig van zeker 20 tot 25 uur. Het resultaat is telkens een kleurrijk, evenwichtig geheel met telkens een herkenbare voorstelling, een stad, een zomer- of winterlandschap.