Groenrijk landschap

Dit is een: Acrylverf op doek, titel: 'Groenrijk landschap' kunstwerk vervaardigd door: Casper Bentsink

Groenrijk landschap
Groenrijk landschap
Artikel nr.33054
Schilderij:Groenrijk landschap
Biografie/Kunstenaar:Casper Bentsink
Afmeting (BxHxD):100 x 50 x 4 cm
Onze prijs:€ 595,-
Galerieprijs:€ 785,-
Jaartal:2013
Oplage:1 / 1
Met lijst:Nee
Echtheid cert.:Ja
Techniek:Acrylverf op doek
4 cm dik 3D doek zijkanten zijn meegeschilderd
Kleuren:Blauw, Groen, Rood
Onderwerpen:Consensisme, Gebouwen, Landschap, Mozaïek

Door op het schilderij te klikken kunt u de afbeelding vergroten en met een door uzelf te bepalen achtergrondkleur bekijken.

dit schilderij kopen »»

als e-card versturen »»

Over dit schilderij: Groenrijk landschap

Dit 4 cm dikke schilderij van Casper Bentsink is aan de zijkanten meegeschilderd en kan zonder lijst aan de wand. (zie hiervoor afbeelding 2)

 

X

Casper Bentsink

Casper Bentsink


Casper is 1961 geboren te Zwolle, maar groeide op in Nijverdal. Hij kwam eind jaren tachtig in aanraking met de bekende plaatselijk kunstschilder Jan Weijn waarvan hij de begin technieken van het schilderen leerde. Later liet hij zich verder scholen door Jan Wessels uit Hengelo(Ov). Olieverf heeft altijd zijn voorkeur gehad omdat het door de felle kleuren meer uitstraling heeft. In die tijd schilderde hij realistische werken met boerderijen, huisdieren, stillevens en portretten als onderwerp. Sinds 2001 woont hij aan het Westenberg te Lochem, alwaar hij naast zijn woning een atelier en een expositie-ruimte heeft. In 2003 heeft hij zich met name toegelegd op het schilderen van moderne mozaïek-landschappen. In zijn atelier exposeert hij naast deze werken ook rozen- en tulpen schilderijen, gestalten en sinds kort gezichten. Het kleurgebruik van zijn werken is heel belangrijk. Dat doet iets met mensen. Mensen willen graag kleur in huis, iets dat bij hun interieur past. Daar komt nog bij dat hij het werken aan vooral de mozaïek-schilderijen als zeer plezierig ervaart. Zo heeft ieder mozaïek-schilderij een eigen karakter. De werken zijn te rangschikken onder zomer-, winterlandschappen en stadsgezichten. Wel moet er evenwicht en rust zijn en de voorstelling moet herkenbaar zijn. Deze schilderijen zijn dan ook zogenaamde blikvangers te noemen.

De inspiratie voor de mozaïek-landschappen haalt hij uit zijn het Achterhoekse landschap waaronder het gevarieerde natuurlandschap rondom Lochem. Foto’s die hij daar maakt fungeren vaak als uitgangspunt voor een schilderij. Een potloodtekening op het doek, een eerste invulling in acryl en vervolgens de afronding met 3 lagen olieverf. Signeert ook met VB.