Schilderkunst

Dit is een: Gouache, titel: 'Schilderkunst' kunstwerk vervaardigd door: Ariën Winkel

Schilderkunst
Schilderkunst
Artikel nr.70165
Schilderij:Schilderkunst
Biografie/Kunstenaar:Ariën Winkel
Afmeting (BxHxD):80 x 100 x 3 cm
Onze prijs:€ 225,-
Galerieprijs:€ 540,-
Jaartal:2003
Oplage:1 / 1
Met lijst:Ja
Echtheid cert.:Ja
Techniek:Gouache
Reflextie zit in de foto en niet in het werk!
Kleuren:Blauw, Geel, Grijs, Oker, Oranje, Rood, Roze, Wit, Zwart
Onderwerpen:Figuratief, Mensen, Naakt, Poes, Portretten, Vrouwen

Door op het schilderij te klikken kunt u de afbeelding vergroten en met een door uzelf te bepalen achtergrondkleur bekijken.

dit schilderij kopen »»

als e-card versturen »»

Over dit schilderij: Schilderkunst

schilderkunst Deze grote gouache van Ariën Winkel is fraai ingelijst achter dubbel passepartout, glas en brede goudkleur houten lijst.

X

Ariën Winkel

Ariën Winkel


Ariën Winkel werd geboren, december 1944 te Haarlem.

Ariën Winkel raakte in zijn jonge jaren bevriend met schilder Jules Chapon en zijn vrouw Polly. Dit echtpaar had een galerie aldaar welke in 1956 bekend werd als Galerie Espace die zich later in Amsterdam vestigde. In huize Chapon kwamen Karel Appel, Corneille, Lucebert, Godfried Bomans en vele andere later bekende en beroemde kunstenaars en schrijvers. Tussen dit kleurrijke gezelschap voelde Ariën zich bijzonder prettig. Met Corneille heeft hij nog regelmatig contact, meestal in Parijs (zie foto). De kunsthandelaar Pieter Leffelaar, uit Haarlem, ook een vaste bezoeker van huize Chapon, werd directeur van het Singer Museum in Laren en nam als beschermeling de jonge Ariën mee. Winkel werd in 1974 directeur van het Stedelijk Museum in Enkhuizen. Tussendoor is hij nog 16 jaar lang kunst recensent geweest voor de Verenigde Noord Hollandse dagbladen. Na opheffing van het museum in 1995, heeft Ariën Winkel zich een lange periode terug getrokken om zich volledig over te geven aan zijn grote passie: het schilderen van vrouwen. Hierdoor is nu een grote collectie nieuwe werken ontstaan met de nadruk op het erotische deel van de vrouw.


Biografie downloaden
Download biografie als pdf »»