Waterlelie

Dit is een: Acrylverf op doek, titel: 'Waterlelie' kunstwerk vervaardigd door: Ad van Hassel

Waterlelie
Waterlelie Waterlelie Waterlelie
Artikel nr.35177
Schilderij:Waterlelie
Biografie/Kunstenaar:Ad van Hassel
Afmeting (BxHxD):110 x 110 x 4 cm
Onze prijs:€ 725,-
Galerieprijs:€ 875,-
Jaartal:2013
Oplage:1 / 1
Met lijst:Ja
Echtheid cert.:Ja
Techniek:Acrylverf op doek
Kleuren:Blauw, Groen, Licht groen
Onderwerpen:Bloemen / Planten, Landschap

Door op het schilderij te klikken kunt u de afbeelding vergroten en met een door uzelf te bepalen achtergrondkleur bekijken.

dit schilderij kopen »»

als e-card versturen »»

Over dit schilderij: Waterlelie

X

Ad van Hassel

Ad van Hassel


Ad van Hassel (Roosendaal, 1953) volgde zijn opleiding tot beeldend kunstenaar in het atelier van Maarten Krabbe. Daar ontwikkelde hij vaardigheden in verschillende technieken. Stadsgezichten, landschappen en bloemstillevens zijn vaak het thema van zijn werk. Zijn stadsgezichten getuigen van een buitengewoon scherp inzicht in ruimtelijk perspectief. Met name in zijn etsen wordt met gevoel voor detail en haast moeiteloze trefzekerheid een perspectivisch lijnenspel afgebeeld. In 1985 werd dan ook een ets van hem opgenomen in het Rijksprentenkabinet van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Tussen 1981 en 1986 had Ad van Hassel zijn eigen kunsthandel. Maar ondanks het zakelijke succes heeft zijn werk als kunstenaar steeds meer de overhand gekregen en heeft hij zich een aantal jaren geleden opnieuw als vrij kunstenaar gevestigd. Werkte hij voorheen voornamelijk naar de werkelijkheid, nu laat hij zijn fantasie de vrije loop en concentreert hij zich op het zeefdrukken, waarin zijn voorkeur voor kleurenspel alle ruimte krijgt. "Voortgang op een ingeslagen weg is belangrijk. Ontwikkeling in plaats van stilstand. Alleen dan is verjonging het resultaat van het voortschrijden van de tijd, om R. Tagore (1895) te citeren: "Man is like a born child. His power is the ability to grow."