A wit 10

Dit is een: Zeefdruk hand gesigneerd, titel: 'A wit 10' kunstwerk vervaardigd door: Ad van Hassel

Dit schilderij van Ad van Hassel kunt u helaas niet meer kopen. Kijkt u gerust bij één van de andere schilderijen van Ad van Hassel.

A wit 10
A wit 10
Artikel nr.35101
Schilderij:A wit 10
Biografie/Kunstenaar:Ad van Hassel
Afmeting (BxH):70 x 70 cm
Onze prijs:€ 210,-
Galerieprijs:€ 275,-
Jaartal:2002
Oplage:23 / 100
Met lijst:Nee
Echtheid cert.:Ja
Techniek:Zeefdruk hand gesigneerd

Door op het schilderij te klikken kunt u de afbeelding vergroten en met een door uzelf te bepalen achtergrondkleur bekijken.

als e-card versturen »»

Over dit schilderij: A wit 10

X

Ad van Hassel

Ad van Hassel


Ad van Hassel (Roosendaal, 1953) volgde zijn opleiding tot beeldend kunstenaar in het atelier van Maarten Krabbe. Daar ontwikkelde hij vaardigheden in verschillende technieken. Stadsgezichten, landschappen en bloemstillevens zijn vaak het thema van zijn werk. Zijn stadsgezichten getuigen van een buitengewoon scherp inzicht in ruimtelijk perspectief. Met name in zijn etsen wordt met gevoel voor detail en haast moeiteloze trefzekerheid een perspectivisch lijnenspel afgebeeld. In 1985 werd dan ook een ets van hem opgenomen in het Rijksprentenkabinet van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Tussen 1981 en 1986 had Ad van Hassel zijn eigen kunsthandel. Maar ondanks het zakelijke succes heeft zijn werk als kunstenaar steeds meer de overhand gekregen en heeft hij zich een aantal jaren geleden opnieuw als vrij kunstenaar gevestigd. Werkte hij voorheen voornamelijk naar de werkelijkheid, nu laat hij zijn fantasie de vrije loop en concentreert hij zich op het zeefdrukken, waarin zijn voorkeur voor kleurenspel alle ruimte krijgt. "Voortgang op een ingeslagen weg is belangrijk. Ontwikkeling in plaats van stilstand. Alleen dan is verjonging het resultaat van het voortschrijden van de tijd, om R. Tagore (1895) te citeren: "Man is like a born child. His power is the ability to grow."