Schilderijen van: Zippora Meijer

Hieronder een overzicht van beeldend kunstenaar Zippora Meijer en de moderne kleurrijke schilderijen van deze Nederlandse beeldend kunstenaar waarvan u bij onze online galerie schilderijen en/of sculpturen kunt kopen. Die hier getoonde schilderijen hebben wij op voorraad. Allen geleverd met ons certificaat van echtheid!

Indien er meer dan 12 schilderijen van deze kunstenaar Zippora Meijer zijn, kunt u onderaan deze pagina naar de volgende pagina voor meer kunstwerken van beeldend kunstenaar Zippora Meijer.

  • Biografie Zippora Meijer
    Zippora Meijer

    Zippora Meijer. Deze multi-kunstenares brengt alle materialen die ze aanraakt tot leven in een explosie van vorm en kleur. Ze maakt naast schilderijen ook sculpturen, sieraden, tassen en kleding. Zelfs meubelstukken behoren tot haar repertoire. Meijer is al even eclectisch in de keuze van haar materialen. Onverwachte combinaties van materialen zijn typerend voor haar stijl en haar lust tot experimenten. Sinds het begin van de jaren ’90 timmert deze artistieke duizendpoot aan de weg, met alsmaar groeiend succes. Ze exposeert in binnen- en buitenland, won tal van prijzen en is een vaste waarde in de Nederlandse kunst scene. De ontwerpen die ze maakte voor Grolsch gaan, afgebeeld op verpakkingen en blikjes bier, de hele wereld over. Zippora Meijer werd geboren in 1961 in Zevenaar in een groot gezin. Veel persoonlijke aandacht kreeg ze in die setting niet en dat is een van de aspecten die haar gevormd hebben. Ze studeerde aan de Vrije Academie en studeerde daarnaast kunstgeschiedenis en psychologie. Haar atelier is gevestigd in de Kloosterstraat in Doesburg. Onlangs opende het Kunstlab Doesburg, waarvan ze een van de oprichters is. Haar schilderstijl is te classificeren als neo-expressionistisch, met sprekende kleuren op een doorgaans donkere ondergrond. Centrale thema’s in haar werk zijn liefde en de kracht van vrouwen. Ook humor is een belangrijk aspect in haar creaties; grappige, onverwachte en unieke vondsten vinden we overal terug, zelfs in de naam van haar atelier: ‘De Nieuwe Wilden’ naar de gelijknamige Duitse kunststroming.

Zippora Meijer - Abstract
50 x 50 cm
€ 250,-
Zippora Meijer - Colors
50 x 50 cm
€ 250,-