Schilderijen van: Zina Anisimova

Hieronder een overzicht van beeldend kunstenaar Zina Anisimova en de moderne kleurrijke schilderijen van deze Nederlandse beeldend kunstenaar waarvan u bij onze online galerie schilderijen en/of sculpturen kunt kopen. Die hier getoonde schilderijen hebben wij op voorraad. Allen geleverd met ons certificaat van echtheid!

Indien er meer dan 12 schilderijen van deze kunstenaar Zina Anisimova zijn, kunt u onderaan deze pagina naar de volgende pagina voor meer kunstwerken van beeldend kunstenaar Zina Anisimova.

  • Biografie Zina Anisimova
    Zina Anisimova

    Zina Anisimova is oorspronkelijk van Russische afkomst. Haar kinderjaren heeft zij in Siberië doorgebracht. Toen al was zij bezig met haar artistieke talenten, door mode voor haar poppen en zichzelf te bedenken. Na haar eindexamen heeft zij besloten om naar St. Petersburg te gaan om daar verder te studeren. Ze is daar aan de technische universiteit afgestudeerd in de richting van technisch design. In deze richting is zij voor een aantal jaren in Moskou verder gaan werken. Tegelijkertijd was ze bezig met een aantal kunstprojecten en heeft zij onder andere veel met textiel en fotografie gewerkt. Toen zij naar Nederland is gekomen, begon ze steeds meer aandacht te besteden aan verschillende schilder- en tekentechnieken. Gedurende 5 jaar heeft ze aan de vereniging voor beeldende kunstenaars ARS AEMULA NATURAE te Leiden gestudeerd. In die periode is zij in contact gekomen met een aantal Leidse kunstenaars. Zina is in 2013 afgestudeerd aan de kunst academie Haarlem en is zij sinds 2008 lid van de kunststichting ‘De Leidsche Mondialen’ (www.deleidschemondialen.nl). Zina is vanaf 2004 werkzaam als docente schilderkunst en Russische taal aan de Russische Poesjkinschool (www.poesjkinschool.nl) voor taal en kunsten te Leiden. De Russische school organiseert regelmatig culturele evenementen in de vorm van theatervoorstellingen. Voor deze toneelstukken schrijft Zina de scenario’s en vervaardigt het totale decor en kostuums voor alle voorstellingen. Zina Anisimova is mettertijd gaan experimenteren met verschillende technieken, waaronder aquarel, acryl, collage en olieverf. Ook is ze altijd bezig met verschillende soorten vormgeving en composities. Bovendien neemt ze regelmatig deel aan kunstprojecten die wijd uiteen lopen. Voorbeelden hiervan zijn: een etalageproject in samenwerking met de stichting TEGEN-BEELD, het project “Kinderen krijgen een gezicht” in samenwerking met enkele Leidse kunstenaars, deelname aan het Festival Gelderse Muziek Zomer ’06 in Wageningen en haar bijdrage aan de ‘Dada’ poëzie manifestatie in ’07 (eveneens met stichting TEGEN-BEELD).

Zina Anisimova - Jazz
150 x 50 cm
€ 165,-
Zina Anisimova - Kamerscherm
135 x 180 cm
€ 525,-
Zina Anisimova - Lay down
40 x 50 cm
€ 45,-
Zina Anisimova - Relax
40 x 50 cm
€ 45,-
Zina Anisimova - Rood zwart groen
100 x 120 cm
€ 365,-
Zina Anisimova - Shoes
50 x 150 cm
€ 295,-
Zina Anisimova - Stand-up
40 x 50 cm
€ 45,-
Zina Anisimova - ZA 4
30 x 70 cm
€ 95,-
Zina Anisimova - ZA 9
30 x 90 cm
€ 145,-
Zina Anisimova - Zeepaard
40 x 82 cm
€ 165,-
Zina Anisimova - Zina
30 x 90 cm
€ 145,-
Zina Anisimova - Zina Anisimova
30 x 70 cm
€ 95,-