Schilderijen van: Nick Twaalfhoven

Hieronder een overzicht van beeldend kunstenaar Nick Twaalfhoven en de moderne kleurrijke schilderijen van deze Nederlandse beeldend kunstenaar waarvan u bij onze online galerie schilderijen en/of sculpturen kunt kopen. Die hier getoonde schilderijen hebben wij op voorraad. Allen geleverd met ons certificaat van echtheid!

Indien er meer dan 12 schilderijen van deze kunstenaar Nick Twaalfhoven zijn, kunt u onderaan deze pagina naar de volgende pagina voor meer kunstwerken van beeldend kunstenaar Nick Twaalfhoven.

  • Biografie Nick Twaalfhoven
    Nick Twaalfhoven

    Nick Twaalfhoven komt uit een gezin waar kunst en de vrije beleving daarvan altijd centraal staan. Hij heeft een expressionistische schildersdrift en hij heeft het idee dat talent zich openbaart door zelfexpressie, niet altijd door scholing. Dit komt sterk terug in zijn schilderkunst: Schilderen is geen passie, maar een bittere noodzaak. Zijn inspiratie haalt hij voornamelijk uit popmuziek uit de jaren 60 en 70, de moderne kunst uit de jaren 80 en de hedendaagse Street-Art. Zijn stijl kun je het beste omschrijven als Neo-expressionistische (street) pop. Zijn schilderijen zijn gemaakt met een grote portie energie en furieuze vreugde. ‘Een schilder bestaat niet langer meer binnen een traditie, daardoor moeten we onze eigen persoonlijke signatuur ontwerpen.’ Maar zijn stijl blijft onderhevig aan verandering. Hij schildert een impressie op de grens van intuïtie en ratio. Zijn persoonlijke expressie van de realiteit, is een karikaturale verbeelding. Hij accentueert de contouren van figuren op een subjectieve manier en versterkt hierdoor de figuratieve zuiverheid. ’Ik wil dat mijn schilderijen leven, doodgaan en weer opstaan.’ Zijn gelaagdheid in de materie is voor hem belangrijk: ‘Overschilderingen zijn als het ware censuurvlakken ’. De diversiteit van zijn materiaalgebruik is ongestructureerd; acrylverf, olieverf, oliekrijt, spuitbus, jachtlak, stiften en inkt worden in verschillende combinaties en volgordes gebruikt. Dit materiaalgebruik samen met zijn primaire manier van schilderen, maakt zijn schilderijen een rauwe, kleurrijke belevenis voor de kijker en ze bevatten genoeg vrijheid voor eigen verbeelding en interpretatie.