Schilderijen van: Mieke Hoppel

Hieronder een overzicht van beeldend kunstenaar Mieke Hoppel en de moderne kleurrijke schilderijen van deze Nederlandse beeldend kunstenaar waarvan u bij onze online galerie schilderijen en/of sculpturen kunt kopen. Die hier getoonde schilderijen hebben wij op voorraad. Allen geleverd met ons certificaat van echtheid!

Indien er meer dan 12 schilderijen van deze kunstenaar Mieke Hoppel zijn, kunt u onderaan deze pagina naar de volgende pagina voor meer kunstwerken van beeldend kunstenaar Mieke Hoppel.

  • Biografie Mieke Hoppel
    Mieke Hoppel

    Mieke Hoppel (1974) tekent en schildert reeds haar hele leven. Volgens haar moeder vlogen de tekeningen de wieg al uit! Het zat er al vroeg in dat ze meer zou gaan doen met haar gave. Al gauw bleek Mieke gefascineerd te zijn door het realistisch tekenen van ogen, van mens en dier. Al vanaf kinds af aan tekende Mieke Hoppel portretten wanneer ze niet kon slapen 's nachts. Mieke Hoppel blonk uit in alle creatieve vakken op de basisschool, waardoor vaak werd gesuggereerd "hier moet je meer mee gaan doen" en "jij gaat later vast naar de kunstacademie". Toch was haar weg anders en is ze nu een zeer gedreven autodidact, waarbij ieder schilderij een leerproces is gedreven met hart en ziel. Een leerproces waarbij thema’s van natuur, koeien in de wei en kleur - realistisch en surrealistisch - samen een belangrijke rol spelen. Het liefst schildert Mieke realistische portretten naar foto en in opdracht. Zij vindt het fantastisch haar medemens daarmee te kunnen raken, boeien en beroeren. Zelf zegt ze: "Ik vind het geweldig om een unieke 'persoonlijkheid' te vangen op het doek. Schilderijen vervaardigen maakt mij gelukkig; het is de weg van mijn hart".

    Biografie downloaden
    Download biografie als pdf »»