Schilderijen van: Marja Buijsman

Hieronder een overzicht van beeldend kunstenaar Marja Buijsman en de moderne kleurrijke schilderijen van deze Nederlandse beeldend kunstenaar waarvan u bij onze online galerie schilderijen en/of sculpturen kunt kopen. Die hier getoonde schilderijen hebben wij op voorraad. Allen geleverd met ons certificaat van echtheid!

Indien er meer dan 12 schilderijen van deze kunstenaar Marja Buijsman zijn, kunt u onderaan deze pagina naar de volgende pagina voor meer kunstwerken van beeldend kunstenaar Marja Buijsman.

  • Biografie Marja Buijsman

    Marja Buijsman (1959), is autodidact en sinds haar 34ste werkzaam als zelfstandig kunstenaar. Zij verkocht al vrij snel haar eerste kunstwerken en had haar eerste expositie in Seattle, waarna onder andere Barcelona Chicago en New Delhi volgden. In de jaren vóór haar schildersloopbaan werkte Buijsman als verpleegkundige. Na verhuizing naar de USA koos zij voor een kunstenaarsbestaan. Haar werk is krachtig te noemen. "Het gebeurt allemaal heel snel. Daarom werk ik ook het liefst met acrylverf, met olieverf kan ik niet doorwerken, omdat het drogingproces te langzaam gaat". De craquelé-lagen die in haar kunstwerken ontstaan, zijn dan ook inherent aan de wijze waarop zij met sneldrogende acrylverf omgaat. Men ziet plastisch aangebrachte composities waarbij de verf in dikke lagen over elkaar aangebracht wordt. Toch blijft een kunstwerk voornamelijk een weergave van gevoel van dat moment, een duidelijke lijn in haar oeuvre is niet aanwezig, Buijsman heeft het gevoel dat zo'n lijn haar ontwikkeling en vrijheid in de weg zou staan. In het vroege werk van Buijsman ziet men veelal figuratieve kleurcomposities. Later wordt haar werk steeds abstracter en maken figuratieve composities plaats voor grillige en willekeurige motieven. De spanning tussen kleur en vorm wordt heviger en er ontstaan krachtige overlappende kleuroppervlakken. Kenmerkend zijn verder de voornamelijk primaire kleuren geel, rood en blauw.

Marja Buijsman - Marja Buijsman 1
90 x 90 cm
€ 635,-
Marja Buijsman - Zonder titel
100 x 120 cm
€ 765,-
Marja Buijsman - Zonder titel
60 x 80 cm
€ 490,-
Marja Buijsman - Zonder titel
65 x 55 cm
€ 425,-