Schilderijen van: Jacqueline Klein Breteler

Hieronder een overzicht van beeldend kunstenaar Jacqueline Klein Breteler en de moderne kleurrijke schilderijen van deze Nederlandse beeldend kunstenaar waarvan u bij onze online galerie schilderijen en/of sculpturen kunt kopen. Die hier getoonde schilderijen hebben wij op voorraad. Allen geleverd met ons certificaat van echtheid!

Indien er meer dan 12 schilderijen van deze kunstenaar Jacqueline Klein Breteler zijn, kunt u onderaan deze pagina naar de volgende pagina voor meer kunstwerken van beeldend kunstenaar Jacqueline Klein Breteler.

  • Biografie Jacqueline Klein Breteler
    Jacqueline Klein Breteler

    Na haar studie aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam is Jacqueline Klein Breteler in Goudswaard gaan wonen. Haar sluimerende liefde voor schilderen werd aangewakkerd door de hier levendig aanwezige kunstenaarskring. Als autodidact heeft zij haar ervaring opgedaan door te leren van andere kunstenaars en veel te experimenteren. Haar uiteindelijke keuze voor het schilderen met acryl is de basis voor de door haar gebruikte technieken: zachte kleurovergangen door het mengen van de verf op het doek, maar juist ook grove penseelstreken, die ontstaan door de sneldrogende kwaliteit van deze verf. Een grote groepsexpositie in Goudswaard was het begin van haar professionele carrière als kunstenares. Nu, tien jaar later, na een aantal omzwervingen langs verschillende plaatsen in Nederland en Spanje, heeft zij haar atelier gevestigd in een boerderij in Zijtaart. Zij verdeelt haar aandacht tussen haar vijf zoons en het schilderen en exposeren van haar werk. “Het is heerlijk om moeder te zijn en mijn kinderen zijn prachtig, maar het is ook geweldig om te schilderen en volledig op te gaan in dit creatieve proces en ik kan erg genieten van de erkenning en het internationale succes die ik met mijn werk oogst.” Zij schildert het meest bloemen, maar ook dieren, mensen en portretten, in een abstract-figuratieve stijl. “Bloemen maken het leven vrolijker en zonniger en zijn door hun onovertroffen vormen en kleuren een onuitputtelijke bron van inspiratie.” In de geabstraheerde vorm van de bloemen in haar schilderijen heeft zij een geheel eigen stijl gevonden. Haar kleurgebruik is heel puur en expressief en altijd duidelijk herkenbaar in haar werk. Kleurexplosies met rood als dominante kleur en gebruik van licht alsof in elk schilderij de zon schijnt, zijn kenmerkend. Haar schilderijen zijn te bezichtigen en te koop bij AaartNL online en in de galerie en diverse andere galerieën in Nederland. Actuele informatie over galerieën en exposities kunt U vinden op haar website.