Schilderijen van: Herman Brood

Hieronder een overzicht van beeldend kunstenaar Herman Brood en de moderne kleurrijke schilderijen van deze Nederlandse beeldend kunstenaar waarvan u bij onze online galerie schilderijen en/of sculpturen kunt kopen. Die hier getoonde schilderijen hebben wij op voorraad. Allen geleverd met ons certificaat van echtheid!

Indien er meer dan 12 schilderijen van deze kunstenaar Herman Brood zijn, kunt u onderaan deze pagina naar de volgende pagina voor meer kunstwerken van beeldend kunstenaar Herman Brood.

  • Biografie Herman Brood
    Herman Brood

    Herman Brood (1946-2001)

    "Ik heb altijd al geweten dat ik kunstenaar zou worden" is een uitspraak van Herman Brood die je regelmatig tegenkomt in interviews. Herman Brood heeft dan ook zijn hele leven al geschilderd en getekend maar is in eerste instantie beroemd geworden met zijn muziek. De in Zwolle geboren Herman Brood blijkt als kind kleurenblind te zijn. Dat weerhoudt hem er niet van om op latere leeftijd naar de kunstacademie in Arnhem te gaan om het er maar een paar maanden uit te houden. Wel ontdekt hij in deze periode een andere passie: muziek. Bij Cuby & the Blizzards begint zijn muzikale carriere; zijn grootste successen boekt Herman Brood met zijn Wild Romance band. Wanneer het succes van "Saturday Night" niet meer wordt geevenaard, slaat Herman Brood aan het schilderen. Hoewel kunstkenners nogal kritisch tegenover zijn werk staan heeft Herman Brood zijn naam wel gevestigd in de kunstwereld. Je hebt niet zo maar een expositie in het Cobra-museum en in het Groningen museum. Zijn kunst is vooral te zien in galeries en vindt gretig aftrek bij het grote publiek. Zijn schilderijen zijn zelfs gebruikt als betaalmiddel om een schuld af te kopen bij de Belastingdienst. Als kunstenaar is Brood autodidact. Zijn grote voorbeeld zijn de schilders van de Cobra-groep. Zijn schilderijen, giclees, tekeningen en zeefdrukken zijn herkenbaar; vaak met dikke zwarte lijnen en ingekleurd met primaire kleuren. Hij gebruikt verfrollers, spuitbussen en viltstiften om in hoog tempo zijn schilderijen te maken. Het gebruik van slogans op zijn schilderijen kun je weer terugvoeren op stripverhalen waar hij ooit mee begonnen is.

Herman Brood - Tough Bump
79 x 108 cm
€ 745,-
Herman Brood - Bohemian Rapsody
92 x 65 cm
€ 750,-
Herman Brood - Botje voor hond 113
24 x 30 cm
€ 85,-
Herman Brood - Brasil god
50 x 40 cm
€ 195,-
Herman Brood - Cello
65 x 85 cm
€ 425,-
Herman Brood - De band: De gitarist
56 x 76 cm
€ 295,-
Herman Brood - Diggy en ik
100 x 70 cm
€ 695,-
Herman Brood - Dus dit is um?
70 x 50 cm
€ 195,-
Herman Brood - Family affair
60 x 50 cm
€ 195,-
Herman Brood - For ever
100 x 70 cm
€ 485,-
Herman Brood - Herman Brood op paard
30 x 30 cm
€ 85,-
Herman Brood - Horen, zien en zwijgen
120 x 74 cm
€ 550,-