Schilderijen van: Hans Bax

Hieronder een overzicht van beeldend kunstenaar Hans Bax en de moderne kleurrijke schilderijen van deze Nederlandse beeldend kunstenaar waarvan u bij onze online galerie schilderijen en/of sculpturen kunt kopen. Die hier getoonde schilderijen hebben wij op voorraad. Allen geleverd met ons certificaat van echtheid!

Indien er meer dan 12 schilderijen van deze kunstenaar Hans Bax zijn, kunt u onderaan deze pagina naar de volgende pagina voor meer kunstwerken van beeldend kunstenaar Hans Bax.

 • Biografie Hans Bax

  Johan Francis Marie Bax (Hans) geboren te Heeze 4 juli 1956.
  Volgde van 1974 tot en met 1979 de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg.
  Kreeg les o.a. van: J. Dohmen, H. Engelman, W. Gorter, H. Lohman, C. Manders, J. Liesker, N. Molenkamp, R. van Rossem.

  1982 tot heden werkzaam als docent tekenen naar waarneming, ontwerpen, illustreren en grafische- en driedimensionale vormgeving.

  Midden tot eind tachtiger jaren aanvankelijk begonnen als figuratief/abstract kunstschilder. In oktober 1992 het besluit om anders gericht te gaan werken. Na een beginperiode heeft de drang om te schilderen zich geïntensiveerd. De huidige vorm en beeldtaal is daarvan het resultaat. In beeldende zin is het werk figuratief, mythisch en zeer symbolisch, eclectisch gelaagd. Hans Bax wordt tot de nieuwe figuratieve gerekend.

  Het tweedimensionale beeldende gegeven wordt als zodanig niet ontkracht. Decoratieve elementen worden rijkelijk toegepast. Compositie, kleur en het gebruik van goud ondersteunen deze zienswijze.
  In de inhoudelijkheid van het werkstuk staat het zoeken en de twijfel van de mens centraal. De inspiratiebronnen vinden hun oorsprong in de stijl uit de “fin de siècle 1800”, dit in relatie met de huidige. In bredere zin “de ontdekking van de wereld”.

  In aansluiting op bovengenoemde opvatting wordt steeds gekozen voor eersteklas grondstoffen. De zeefdrukken zijn “opgebouwd” met 30 handmatige zeefdrukgangen.

  Als hedendaagse kunstenaar de achterkant van het gelijk zou willen verbeelden, dan verbeeldt Hans Bax het verlorene, het ontbrekende. Zijn stijl is daarom heel persoonlijk en zeer herkenbaar.