Schilderijen van: Casper Bentsink

Hieronder een overzicht van beeldend kunstenaar Casper Bentsink en de moderne kleurrijke schilderijen van deze Nederlandse beeldend kunstenaar waarvan u bij onze online galerie schilderijen en/of sculpturen kunt kopen. Die hier getoonde schilderijen hebben wij op voorraad. Allen geleverd met ons certificaat van echtheid!

Indien er meer dan 12 schilderijen van deze kunstenaar Casper Bentsink zijn, kunt u onderaan deze pagina naar de volgende pagina voor meer kunstwerken van beeldend kunstenaar Casper Bentsink.

  • Biografie Casper Bentsink
    Casper Bentsink

    Casper is 1961 geboren te Zwolle, maar groeide op in Nijverdal. Hij kwam eind jaren tachtig in aanraking met de bekende plaatselijk kunstschilder Jan Weijn waarvan hij de begin technieken van het schilderen leerde. Later liet hij zich verder scholen door Jan Wessels uit Hengelo(Ov). Olieverf heeft altijd zijn voorkeur gehad omdat het door de felle kleuren meer uitstraling heeft. In die tijd schilderde hij realistische werken met boerderijen, huisdieren, stillevens en portretten als onderwerp. Sinds 2001 woont hij aan het Westenberg te Lochem, alwaar hij naast zijn woning een atelier en een expositie-ruimte heeft. In 2003 heeft hij zich met name toegelegd op het schilderen van moderne mozaïek-landschappen. In zijn atelier exposeert hij naast deze werken ook rozen- en tulpen schilderijen, gestalten en sinds kort gezichten. Het kleurgebruik van zijn werken is heel belangrijk. Dat doet iets met mensen. Mensen willen graag kleur in huis, iets dat bij hun interieur past. Daar komt nog bij dat hij het werken aan vooral de mozaïek-schilderijen als zeer plezierig ervaart. Zo heeft ieder mozaïek-schilderij een eigen karakter. De werken zijn te rangschikken onder zomer-, winterlandschappen en stadsgezichten. Wel moet er evenwicht en rust zijn en de voorstelling moet herkenbaar zijn. Deze schilderijen zijn dan ook zogenaamde blikvangers te noemen.
    De inspiratie voor de mozaïek-landschappen haalt hij uit zijn het Achterhoekse landschap waaronder het gevarieerde natuurlandschap rondom Lochem. Foto’s die hij daar maakt fungeren vaak als uitgangspunt voor een schilderij. Een potloodtekening op het doek, een eerste invulling in acryl en vervolgens de afronding met 3 lagen olieverf. Signeert ook met VB.

Casper Bentsink - Bittere kou
60 x 80 cm
€ 560,-
Casper Bentsink - Groenrijk landschap
100 x 50 cm
€ 595,-
Casper Bentsink - Meerzicht
160 x 100 cm
€ 1450,-
Casper Bentsink - Paarse heuvelrug
50 x 100 cm
€ 595,-
Casper Bentsink - Voorjaar platteland
100 x 70 cm
€ 685,-
Casper Bentsink - Waterpracht
80 x 60 cm
€ 560,-