Schilderijen van: Ariën Winkel

Hieronder een overzicht van beeldend kunstenaar Ariën Winkel en de moderne kleurrijke schilderijen van deze Nederlandse beeldend kunstenaar waarvan u bij onze online galerie schilderijen en/of sculpturen kunt kopen. Die hier getoonde schilderijen hebben wij op voorraad. Allen geleverd met ons certificaat van echtheid!

Indien er meer dan 12 schilderijen van deze kunstenaar Ariën Winkel zijn, kunt u onderaan deze pagina naar de volgende pagina voor meer kunstwerken van beeldend kunstenaar Ariën Winkel.

 • Biografie Ariën Winkel
  Ariën Winkel

  Ariën Winkel werd geboren, december 1944 te Haarlem.
  Ariën Winkel raakte in zijn jonge jaren bevriend met schilder Jules Chapon en zijn vrouw Polly. Dit echtpaar had een galerie aldaar welke in 1956 bekend werd als Galerie Espace die zich later in Amsterdam vestigde. In huize Chapon kwamen Karel Appel, Corneille, Lucebert, Godfried Bomans en vele andere later bekende en beroemde kunstenaars en schrijvers. Tussen dit kleurrijke gezelschap voelde Ariën zich bijzonder prettig. Met Corneille heeft hij nog regelmatig contact, meestal in Parijs (zie foto). De kunsthandelaar Pieter Leffelaar, uit Haarlem, ook een vaste bezoeker van huize Chapon, werd directeur van het Singer Museum in Laren en nam als beschermeling de jonge Ariën mee. Winkel werd in 1974 directeur van het Stedelijk Museum in Enkhuizen. Tussendoor is hij nog 16 jaar lang kunst recensent geweest voor de Verenigde Noord Hollandse dagbladen. Na opheffing van het museum in 1995, heeft Ariën Winkel zich een lange periode terug getrokken om zich volledig over te geven aan zijn grote passie: het schilderen van vrouwen. Hierdoor is nu een grote collectie nieuwe werken ontstaan met de nadruk op het erotische deel van de vrouw.

  Biografie downloaden
  Download biografie als pdf »»

Ariën Winkel - Schilderkunst
80 x 100 cm
€ 225,-