Schilderijen van: Anton Heyboer

Hieronder een overzicht van beeldend kunstenaar Anton Heyboer en de moderne kleurrijke schilderijen van deze Nederlandse beeldend kunstenaar waarvan u bij onze online galerie schilderijen en/of sculpturen kunt kopen. Die hier getoonde schilderijen hebben wij op voorraad. Allen geleverd met ons certificaat van echtheid!

Indien er meer dan 12 schilderijen van deze kunstenaar Anton Heyboer zijn, kunt u onderaan deze pagina naar de volgende pagina voor meer kunstwerken van beeldend kunstenaar Anton Heyboer.

  • Biografie Anton Heyboer
    Anton Heyboer

    Anton Heyboer ("Noem me maar de Robin Hood van de kunst") Anton Heyboer werd op 9 februari 1924 op het Indonesische eiland Java geboren. Vijf maanden later verhuisde hij met zijn oudere zusje en ouders naar Haarlem. Er volgde een periode van verhuizingen. In 1925 naar Delft, in 1929 naar Voorburg. Van 1933 tot 1938 verbleef de familie Heyboer op Curacao. Later verhuisde men wederom naar Haarlem. "Heyboer: ik heb een prima jeugd gehad. Niet, vergeleken met normaal, wat men een gezellige jeugd noemt. Maar een vrij wilde jeugd. Op onbewoonde eilanden enzo. Wat wil je als kind nog meer?" In 1943 werd Anton Heyboer opgepakt door de Duitse bezetters en gedurende 7 maanden in kamp Prenz Lauerber te werk gesteld. Hij schreef hierover: "Het concentratiekamp was niet slechter dan het ouderlijk huis en de maatschappij is voor mij niet slechter dan beide; te oncreatief". Na de oorlog vestigde Heyboer zich in Borger in Drenthe. Hier begon hij, zij het nog in traditionele stijl, met tekenen. Hij ontmoette de schilder Jan Kagie waarmee hij samen al tekenend en schilderend enkele maanden door Frankrijk zwierf. Het was in 1948. In 1951 is Anton een tijd lang opgenomen geweest in het Provinciaal Ziekenhuis te Santpoort. Hij was erg in zichzelf gekeerd. Na zijn ontslag woonde hij met zijn eerste vrouw Elsa en hun dochtertje in Haarlem. Het huwelijk benauwde hem blijkbaar teveel en werd in 1953 ontbonden. In 1954 trouwde Anton opnieuw. Anton vertrok samen met zijn tweede vrouw Erna in 1958 naar Amsterdam en kwam zo in het artiestenwereldje terecht. Dronk erg veel en zonk af naar de zelfkant van het bestaan. Eind 1958 werd dit huwelijk, waaruit ook een kind werd geboren, ontbonden. In 1959 trouwde Anton voor de derde maal. Deze verbintenis, met Yvonne, duurde slechts tot midden 1960. Tegen het einde van 1960 ontmoette Anton Maria. Na samen in een boerderij in Oudekerk a/d Amstel te hebben gewoond trokken ze naar een boerenschuur in de buurt van Ilpendam. Hier wonen ze nog steeds. In 1964 woonde zij samen met Ingrid. Ingrid vertrok en de binnenhuisarchitecte Lotti kwam. Lotti woont nog steeds in Den Ilp. Later werd dit driemanschap verrijkt met de komst van Marike, schoonheidsspecialiste en fotomodel, en Joke, buschauffeur en automonteur. Anton Heyboer is op 9 april 2005 overleden. Hij is 81 jaar geworden.

Anton Heyboer - Kippetje
53 x 40 cm
€ 375,-
Anton Heyboer - Anton 3
40 x 54 cm
€ 375,-
Anton Heyboer - Heyboer
80 x 54 cm
€ 565,-
Anton Heyboer - Heyboer op doek 1
40 x 30 cm
€ 395,-
Anton Heyboer - Heyboer op linnen
30 x 40 cm
€ 395,-