Schilderijen van: Anita de Harde

Hieronder een overzicht van beeldend kunstenaar Anita de Harde en de moderne kleurrijke schilderijen van deze Nederlandse beeldend kunstenaar waarvan u bij onze online galerie schilderijen en/of sculpturen kunt kopen. Die hier getoonde schilderijen hebben wij op voorraad. Allen geleverd met ons certificaat van echtheid!

Indien er meer dan 12 schilderijen van deze kunstenaar Anita de Harde zijn, kunt u onderaan deze pagina naar de volgende pagina voor meer kunstwerken van beeldend kunstenaar Anita de Harde.

  • Biografie Anita de Harde
    Anita de Harde

    Anita de Harde,
    Geboren in Groningen, 31 oktober 1950. Ze studeerde af in beeldhouwen en schilderen met lof in 1983 aan de Gerrit Rietveld Academie, in Amsterdam. Tijdens het Schildersfestival op het strand van Noordwijk aan Zee volgde ze masterclasses van Aat Veldhoen en Jan Sierhuis, twee bekende Nederlandse schilders. Veelzijdig werk Anita is een zeer veelzijdig kunstenares ze maakt schilderijen en beelden. Haar schilderkunst gaat van zeer realistisch naar abstract. Haar grote passie voor dieren heeft zich vertaald in een hele serie Afrikaanse wilde dieren. Een periode was ze gefascineerd door de weergave van dieren door de prehistorische mens in grottekeningen. Met behulp van het batikken van rijstpapier heeft ze een grotachtige structuur weten te creëren waarop ze grottekeningen heeft afgebeeld. In haar abstracte werk maakt Anita gebruik van vele lagen acrylverf die met elkaar een interactie aangaan waardoor allerlei onvoorspelbare effecten ontstaan. Het schilderij krijgt als het ware een extra dimensie ook door het integreren van stukjes papier of karton. Mede door haar yoga achtergrond is ze de laatste jaren steeds meer bezig met beelden maken van figuren die in allerlei yoga of acrobatische houdingen staan. Het ideaal van yoga, een leven in harmonie en balans, en een perfecte integratie tussen lichaam en geest, wil ze hiermee tot uitdrukking brengen. Internationale waardering Anita's werk is verkocht in Singapore, Indonesië, Zuid Afrika, Engeland, Schotland. Een schilderij van haar hangt in een museum in Miami, Florida. Haar werk werd geëxposeerd in vele Nederlandse galerieën en gebouwen en in galerieën in Polen, Italië en Spanje. In 2007 werd Anita uitgeselecteerd om deel te nemen aan de Florence Biennale, een bekende internationale manifestatie van eigentijdse kunst in Italië. In 2010 heeft ze op uitnodiging in China een monumentaal beeld gemaakt van 3 meter hoog tijdens een internationaal symposium van beeldhouwers uit de gehele wereld. Activiteiten Anita geeft workshops schilderen in bedrijven, schilderlessen in haar atelier en aan een groep 55- plussers, ze maakt portretten in opdracht. Recentelijk maakte ze een muurschildering in een privé zwembad en een 3-D kunstwerk voor het project Pracht in de Gracht in Zaltbommel, een drijvend kunstwerk. Op het moment werkt ze op eigen initiatief en met behulp van sponsors, aan een tweede monumentaal beeld, een zusterbeeld van het beeld dat in China staat. Dit zal in de buurt van de A6 komen te staan en wil bezieling geven aan de entree van Lelystad. Ook heeft ze recentelijk, in opdracht van de gemeente Lelystad, een 4 meter lang schilderij gemaakt met ingebouwde LED verlichting dat nu in de collegekamer van het verbouwde stadhuis hangt.

Anita de Harde - African sunlight
100 x 70 cm
€ 250,-
Anita de Harde - Bizon-der
90 x 35 cm
€ 150,-
Anita de Harde - El toro feliz 1
70 x 70 cm
€ 295,-
Anita de Harde - Follow me
100 x 80 cm
€ 250,-
Anita de Harde - Gescheiden eenheid
70 x 60 cm
€ 245,-
Anita de Harde - Ongeconditioneerd
70 x 70 cm
€ 245,-
Anita de Harde - Past present future
70 x 70 cm
€ 245,-
Anita de Harde - Teloorgang van een
60 x 90 cm
€ 285,-
Anita de Harde - Toro Anita de Harde
50 x 50 cm
€ 245,-
Anita de Harde - Wisend
51 x 80 cm
€ 285,-