Schilderijen van: Ad van Hassel

Hieronder een overzicht van beeldend kunstenaar Ad van Hassel en de moderne kleurrijke schilderijen van deze Nederlandse beeldend kunstenaar waarvan u bij onze online galerie schilderijen en/of sculpturen kunt kopen. Die hier getoonde schilderijen hebben wij op voorraad. Allen geleverd met ons certificaat van echtheid!

Indien er meer dan 12 schilderijen van deze kunstenaar Ad van Hassel zijn, kunt u onderaan deze pagina naar de volgende pagina voor meer kunstwerken van beeldend kunstenaar Ad van Hassel.

 • Biografie Ad van Hassel
  Ad van Hassel

  Ad van Hassel (Roosendaal, 1953) volgde zijn opleiding tot beeldend kunstenaar in het atelier van Maarten Krabbe. Daar ontwikkelde hij vaardigheden in verschillende technieken. Stadsgezichten, landschappen en bloemstillevens zijn vaak het thema van zijn werk. Zijn stadsgezichten getuigen van een buitengewoon scherp inzicht in ruimtelijk perspectief. Met name in zijn etsen wordt met gevoel voor detail en haast moeiteloze trefzekerheid een perspectivisch lijnenspel afgebeeld. In 1985 werd dan ook een ets van hem opgenomen in het Rijksprentenkabinet van het Rijksmuseum in Amsterdam.
  Tussen 1981 en 1986 had Ad van Hassel zijn eigen kunsthandel. Maar ondanks het zakelijke succes heeft zijn werk als kunstenaar steeds meer de overhand gekregen en heeft hij zich een aantal jaren geleden opnieuw als vrij kunstenaar gevestigd. Werkte hij voorheen voornamelijk naar de werkelijkheid, nu laat hij zijn fantasie de vrije loop en concentreert hij zich op het zeefdrukken, waarin zijn voorkeur voor kleurenspel alle ruimte krijgt. "Voortgang op een ingeslagen weg is belangrijk. Ontwikkeling in plaats van stilstand. Alleen dan is verjonging het resultaat van het voortschrijden van de tijd, om R. Tagore (1895) te citeren: "Man is like a born child. His power is the ability to grow."
   

   

Ad van Hassel - Catwalk 1
25 x 26 cm
€ 35,-
Ad van Hassel - Dames op de bank
25 x 26 cm
€ 45,-
Ad van Hassel - Hassel 87
80 x 60 cm
€ 95,-
Ad van Hassel - Rood tulpen zeefdruk
70 x 70 cm
€ 95,-
Ad van Hassel - Tulpen geel 97
70 x 70 cm
€ 95,-
Ad van Hassel - Tulpen rood 97
70 x 70 cm
€ 95,-
Ad van Hassel - Tulpen roze 72
70 x 70 cm
€ 95,-
Ad van Hassel - Tulpen wit 97
70 x 70 cm
€ 95,-
Ad van Hassel - Waterlelie
110 x 110 cm
€ 345,-